Höga smaker

Ibland är det maten som är målet för resan och ibland är det miljön, utsikten och naturen som gör matupplevelsen oförglömlig. Här är ett urval av bra restauranger och sköna platser att ta sig till för en bit mat.

 1. Invito, Storgatan 6–8, Sundsvall
  Italien möter Norrland på tallriken – och kärlek uppstår. Fina à la carte-måltiden äter du lämpligen här – eller varför inte prova avsmakningsmenyn?
 2. APA, Trädgårdsgatan 3 (Härnösand) och Storgatan 33 (Sundsvall)
  Bussig restaurang med robusta burgare på menyn och brett ölsortiment. Lätt att trivas.
 3. , Nybrogatan 16, Sundsvall
  Modernt stekhus med vällagade klassiker och en mycket populär bar. Murrigt och ombonat.
 4. Mamma Augustas kök, Sjögatan 5, Sundsvall
  Restaurang i gatuplanet på Best Western Baltic Hotell. Klassisk matlagning i trevlig miljö.
 5. NATURAJ, Torggatan 1, Sundsvall
  Fyndig och synnerligen kompetent matlagning mitt i Stenstan. Har dessutom en enastående Gin&Tonic-bar. Boka plats i god tid – detta är en absolut topprestaurang i regionen och det är kö för platser!
 6. Kung Louie, Storgatan 33, Sundsvall
  Napolitansk, vedeldad ugn ger dig lyxpizza till humant pris.
  En del av restaurangkonceptet som bland annat innehåller menageriet och APA.
 7. Dolcetto Trattoria Italiana, Kyrkogatan 8, Sundsvall
  Italiensk kvarterskrog mitt i centrala Sundsvall. En risotto under en parasoll på innegården är avslappnat och lyxigt på samma gång.
 8. Restaurang Vindhem, Alnö
  Seglarparadiset på södra Alnön har sin egen skärgårdskrog. Mycket fisk och räkor och mycket svenskt, men exempelvis rysk störrom smyger sig in på meny. Ibland måste man vara beredd att kompromissa, eller hur?
 9. Gamla Affären, Västerrå, Söråker
  Vinimportörerna startade grusvägskrog och vinbar mitt på vischan – vilken succe! Liten, personlig restaurang och en meny med slagsida åt norrländskt och italienskt.
 10. Portercaféet, Åstön
  Ingen sommar utan lax eller strömming på gulliga Portercaféet. Otroligt lugnt och gemytligt.
 11. Restaurang Lörudden, Lörudden
  På ”Löran” är det högtryck hela sommaren och både lunch- och middagssittningarna brukar locka många sommarlediga besökare. Fisk- och skaldjurstema såklart.
 12. Sankt Petri Logen, Brunnshusgatan 1, Härnösand
  Gör en matresa i sommar! Sankt Petri Logens restaurang bjuder på nya smakteman varje vecka under sommaren. Härlig uteservering i parken.
 13. Engströms Food & Deli, Storgatan 29, Härnösand
  En ny pärla i Västernorrlands krogliv. Här hittar du den godaste maten, fräschaste drinkarna i en mycket trevlig designad inredning.
 14. Hemsö Fästning, Hemsön, Härnösand
  Den gamla försvarsanläggningen har en nybyggd restaurang med verkligt kanonläge (höhö!). Kan man njuta sin mat i en vackrare miljö? Öppet för lunch och middag hela sommaren.
 15. Mat & Nostalgi, Viksjö
  Fik och hamburgeri i en återskapad lanthandel från 1950-/60-tal. Tidstypiskt och välskött in i minsta detalj. En upplevelse!
 16. Björkuddens Hotell & Restaurang, Nyadal
  Här har du det fint, tio meter från vattnet och med utsikt över Högakustenbron. I den gamla herrgårdens matsal hittar du givetvis kalv och Wallenbergare, men även modernt och vegetariskt.
 17. Hotell Höga Kusten, Nyadal
  Med perfekt läge vid Högakustensbrons fäste och utsikt över Ångermanälvens mynning äter du en bättre middag, fikar eller tar en glass. Säkra kort, väl utförda.
 18. Gårdsbutiken, Själand, Nordingrå
  Mycket uppskattat ställe som utgår från bygdens egna råvaror och definierar menyn som “genuin bonnamat och kryddiga rätter med exotisk touch”. White Guide rekommendar!
 19. Compassen Restaurang & Pizzeria, Norrfällsviken
  Ligger alldeles vid gästhamnen med stor uteservering och utsikt över hela viken och det gamla fiskeläget.
 20. Restaurang Vardagsrummet, Docksta
  Nybyggd restaurang i Friluftsbyn vid Skulebergets fot. Smash burgers med spännande tillbehör och bra stämning. Ibland sker serveringen inne och ibland under bar himmel
  på innergården.
 21. Ulvö Hotell, Ulvöhamn
  Kustpärlan Ulvö Hotell kallar sig gärna gastrohotell fortsätter att leverera i enlighet med detta. Lokalproducerat och gärna med personlig touch i utförande eller tillbehör.
 22. Linnéa & Peter, Fabriksgatan 12B, Örnsköldsvik
  Lilla finkrogen Linnéa & Peter är en av regionens bästa restauranger. Punkt. Familjärt, vänligt och aldrig trött eller förutsägbart. Boka i god tid!
 23. RESTAURANG PUBLIC, Nygatan 17, Örnsköldsvik
  Murrig kvarterskrog med rejäl tonvikt på kött. Välkända rätter, men sticker ut med ett brett utbud av framför allt öl och whisky och i viss mån vin. Ardbeg Consulate.
 24. THE CHEF BY THE SEA, Strandkajen, Örnsköldsvik
  Mysig och fräsch kvarterskrog nära vattnet i inre hamnen. Bengt Lindström-konst på väggarna och nästan lika färgglatt på tallriken. Fin à la carte kvällstid.
 25. NC Restaurang & Café, Limstagatan, Kramfors
  Skön mix av kurdiska rätter och grillrätter. Har även en konditoridel.
 26. GRILLAT I IMNÄS, Imnäs 170, Ramsele
  En riktigt bra bbq-restaurang, inredd på en gammal loge mitt ute i ingenstans, vad är oddsen för det? Strunt samma: maten är lika underbar som utsikten vacker och miljön rogivande.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp