Fiske!

Havsfiske, älvfiske, flugfiske i strömmande vatten, fiske från båt, dragrodd, spinnfiske och latmete. I Västernorrland kan du hitta allt du söker. Denna guide är en krusning på ytan för vad som gömmer sig i fiskeväg i Medelpad och Ångermanland. För dessa landskap är tillsammans ett veritabelt fiskeeldorado. Skitfiske på er i sommar!

1 Djupsjön
Sjön ligger på väg mot Holm och det finns skylt efter vägen. När man svängt av ”stora vägen” så håller man höger ända tills man kommer till ett större vindskydd. Här finns utedass, stor parkering, ett flertal bryggor och grillplatser.
Förvaltas av Sundsvalls sportfiskeklubb.
Mer info: www.sfkstromslandan.se

2 Öravattnet
Här finns det också finns ett antal bryggor och vindskydd samt grillplatser.
I Djupsjön och Öravattnet sätter klubben kontinuerligt ut fisk. Fiskekort krävs.
Förvaltas av Sundsvalls sportfiskeklubb.
Mer info: www.sfkstromslandan.se

3 Ängomtjärn
I centrala Matfors hittas denna lilla sjö. Här finns grillplatser och många fiskebryggor. Fiskekort krävs och man får börja fiska först kl 13.00 på dagarna. Det finns gott om fisk så chansen att man får napp är stor.
Mer info: www.msfk.se

4 Värptjärn
Strax söder om Härnösand ligger Värptjärn. En trevlig tjärn som drivs av Strömsländans fiskeklubb. Väl utbyggt med träspångar runt sjön. Det finns även handikappbrygga och dass. Flera grillplatser finns också.
Mer info: www.sfkstromslandan.se

5 Djupsjön, Högsjö
Här finns ett flertal vindskydd, handikappbrygga och dass. Man sätter ut fisk kontinuerligt och fiskekort krävs. Fiskeföreningen har också att antal andra fiskevatten.
Mer info: www.hogsjosff.se

6 Icktjärn
4 km från Kramfors centrum hittas Icktjärn. Här finns handikappbryggor och flera olika fiskebryggor och vindskydd med grillplatser. Stenbiten har också fler sjöar som de förvaltar.
Mer info: www.sff-stenbiten.com

7 Hamptjärn och Agntjärn
Båda sjöarna har handikappbryggor och handikappade och deras assistenter fiskar gratis i båda sjöarna. De är också lämpliga för barnfamiljer. Här planterar man in mycket och stora fiskar och det är ganska lätt att få fisk där. Dessa båda sjöar ligger intill varandra och man når dem genom att köra väg 90. I Hamptjärn finns också några platser för husvagn.
Mer info: www.bollstafvf.se

8 Svartsjön
I Själevad hittas denna sjö. Här planerar man in röding och regnbåge. Det finns två fina vindskydd med grillplatser och ved samt utedass.
Mer info: www.sfk-storfiskarna.se

9 Bölens FVOF
Här erbjuds fiske efter öring, röding och harr i två tjärnar — Hamptjärn och Stortjärn. I Bölenstjärnarna sker inplantering av fisk varje sommar. Här kan du fiska från strand och bryggor. Tjärnarna är förbundna med en kanal. Området är lämpligt för barnfamiljer och området är väldigt lätt tillgängligt.Fiskekort köpes på OKQ8
Mer info: www.junsele.nu

Fiskekort

Tänk på att du måste lösa fiskekort för att kunna fiska. Kolla även upp vilka regler som gäller för respektive sportfiskeförening. Många föreningar är anslutna till www.ifiske.se där fiskekort kan köpas digitalt.

Mycket mera fiske

Detta är bara ett axplock av det som erbjuds i länet. Det finns många fler aktiva fiskeföreningar som erbjuder fantastiskt fiske. Det är stor rikedom av olika fiskevatten i Västernorrland. Så som åar, sjöar, älvar och hav. Det finns alltså goda förutsättningar för olika typer av sport- och fritidsfiske. Öring, lax, harr, abborre och gädda är några av de arter som finns i vattnen. Tänk på att följa regler och att många arter, till exempelvis gäddan, har det tufft. Catch n release är aldrig fel när det kommer till våra vilda fiskar.
Se mer info: www.ifiske.se

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp