Höga Kustens goda drycker

Smaka på Höga Kusten! Här är smakerna lika rika och varierande som landskapet och det finns mängder av unika produkter att välja på. Här görs allt från världens bästa gin till Sveriges bästa kombucha och däremellan hittar du en massa spännande öltyper från en snabbt växande nanobryggerinäring.

Vasa Bryggeri
Njurunda


De oförglömliga läsksorterna från din barndom görs fortfarande i Njurunda! Som till exempel Guldus, Portello, Syd och Rio. Drycker som ger äldre nostalgiska minnen men även tilltalar en ung målgrupp.

Friendship Rum EK

HärnösandNyanserad, kryddig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av aprikosmarmelad, vaniljfudge, smörkola, arrak, apelsin, peppar och halm. Serveras rumstempererad som avec.

Bröderna Bommen
Njurunda


Bröderna utforskar smakerna intensivt och levererar friskt från bryggeri, bränneri och bageri. En produkt som sticker ut är vodkan, ren med en antydan till citrus i smaken.

Noisy Bastards
Sundsvall


Roliga Noisy Bastards gör allt från tung stout till folkis, men släpper lagom till sommaren The Alien, en fruktig, humlearomatisk rökare med toner av grapefrukt, mango,
och aprikos.

Mitt skafferi
Alnö, Sundsvall


Flerfaldigt prisbelönt mathantverkare som excellerar när det gäller glögg. Sommartid njuter man kanske hellre av fräsch, närproducerad lingonsaft.

Tjärnsjö Brewing
Härnösand


Oerhört produktivt nanobryggeri som specialbrygger för flera krogar i Höga kusten. Fruktiga och bussiga Hunter Pale Ale går hem hos många.

Kvarnå Trädgård
Junsele


Shrub krusbär är en alkoholfri lokalproducerad kolsyrad dryck med smak av krusbär samt en frisk syra och karaktär av mild lingonvinäger. Lyx! Det finns även andra sorters shrub på den mysiga oasen strax utanför Junsele.

Hernö Hantverksöl
Härnösand


Ett bryggeri som numera hör till långkörarna i området och tillverkar öl av hög och jämn kvalitet. Finns flera favoriter men varför inte testa Lungö? En pale som smakar friskt och fräscht.

Hädanbergs bryggeri
Örnsköldsvik


Ett bryggeri i lilla Hädanberg, i västra delarna av Örnsköldsvik, som brygger öl som kan beställas på Systembolaget eller avnjutas på Restaurang Public på Nygatan i Örnsköldsvik.

Hernö Gin
Härnösand


Världens mest prisbelönta gindestilleri de senaste åren ligger i lilla Dala väster om Härnösand. Ständigt med nya grepp och alltid med utveckling och förfining som två ledord. Om du åker till Stockholm i sommar kan du även besöka Hernö Gins ambassad på Hornstull.

Skogens sköna gröna
Ånge


Mycket intressanta smakar från skogen. Testa till exempel Älvdrottningsaft gjord på älgört – uppskattad saft med vuxen smak.

Forss Destilleri
Köpmanholmen


Ett nystatartat , småskaligt och hantverksmässigt whiskydestilleri.

Altia
Matfors


Skåne är norrländskt! Jo, faktiskt. Skåne akvavit och en hel rad klassiska svenska snapsmärken tillverkas i en anonym fabrik i Matfors. Blir det en Gammal Norrlands Akvavit till surströmmingen?

Kustens Gårdsbryggeri
Bjärtrå


Kustens Gårdsbryggeri blev första Kramforsbryggeri att hitta in på Systembolagets hyllor. Läge för en fruktig brown ale med inslag av torkade aprikoser, mörkt bröd, sirap och dadlar?

Lockeby Bryggeri
Härnösand


Lockeby gör få sorter, men gör dem riktigt bra. Och självklart vågar man också prova folköl. Norrstigen är en härligt frisk pale ale med bra maltkropp trots den låga alkoholhalten.

Alnöl
Alnö, Sundsvall


Syrlig öl är inte för alla, varken producenter eller konsumenter. Men väl gjort är den en perfekt kompis en sommardag. Alnöls Galactico träffar rätt, mycket syrlig men också fruktig och med inslag av frukt och citron.

Fjällbryggarna
Sundsvall


Fjällbryggarna brygger öl och drömmer om fjällen. Deras pilsner är en maltig historia i tysk stil med inslag av knäckebröd och apelsinzest.

High Coast Whisky
Bjärtrå, Kramfors


Whiskydestilleri vars rykte spridit sig långt utanför landets gränser och som numera är börsnoterat. Besök destilleriet, ta en guidad rundvandring och ät i restaurangen med utsikt över Ångermanälvens mynning. Eller varför inte testa en whisky i baren? Producerad bara ett stenkast bort.

Bryggeriet Stenhammaren
Sundsvall


Stenhammaren har fötterna fast förankrade i den engelska öltraditionen behärskar de traditionella stilarna. Gillar du mörkt öl väljer du till exempel Sundsvall Porter.

Gårdsbutiken
Nordingrå


Familjeföretaget i Nordingrå kan det här med smaker. Får man kanske fresta med en drickfärdig rödvinbärsdryck, rasande fyllig och frisk?

Skule Bryggeri
Docksta


Microbryggeri som har ambitioner att ta nästa steg med ny delägare. Deras öl kan både köpas på lokala restauranger och beställas på Systembolaget.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp