Sköna ställen att bo på

Stora hotell i all ära, men ibland vill man bo lite enklare eller bara annorlunda. Höga Kusten har många fina campingar och udda ställen att ta in på.
Här kommer några förslag.

Högbonden Fyr & Vandrarhem
Vandrarhemsboende i den gamla fyrvaktarbostaden på den svårtillgängliga men oändligt vackra ön Högbonden. Kan du inte varva ner i den här miljön behöver du medicineras!

Skulebergets havscamping, Veåsand
Nybyggd, mindre camping för husvagnar och husbilar i fantastisk miljö. Här finns även en bra gästhamn.

Pensionat Länsmansgården, Lugnvik
Boende för livsnjutare. Nära Box whiskydestilleri och många av Höga Kustens sevärdheter. Bra mat och ett gediget whiskysortiment – boka provning!

Ullångers Hotell & Restaurang, Ullånger
Mindre hotell i mindre samhället Ullånger alldeles vid E4. Bra utgångspunkt för utflykter i trakterna kring Nordingrå.

Risöns camping, Sollefteå
Stor, välskött camping med alla typer av boende och servcie på området. Stor utomhuspool och många aktiviteter för hela familjen.

Friluftsbyn, SKULEBERGET, DOCKSTA
Vandring, paddling, klättring, lekland med mera. Här finns många aktiviteter. Nära till skärgårdsbåtarnas kaj för den som vill vidare.

Bergafjärdens camping, Njurunda
Stor camping alldeles vid havet. Bra bad, bra service och många aktiviteter på området. Här finns allt!

Snibbens camping, Ramvik
Camping och vandrarhem vid insjö mellan Härnösand och Kramfors. Lugn, välskött camping med kafé, servering och liten butik. Bada eller hyr trampbåt, kanot eller cykel.

Norrfällsvikens camping & stugby, Norrfällsviken
Fin camping nära idylliska fiskeläget Norrfällsviken.
Räcker inte bangolf så har du en 18-håls långgolfbana bara drive bort.

Salsåker Herrgård, Ullånger
Herrgård som ligger nästan dold för världen på en liten ö. Bed & breakfastboende i separat äldre trävilla, men det går också att bo i själva herrgården. Exklusiv känsla!

Hotell Sestola Gård, Häggvik
Hotellboende på allkonstverket Mannaminnes område i Häggvik. De femton rummen är inrymda i en finsk stormansgård och varje rum har en unik konstnärlig utsmyckning.

Islands Tree Houses, Haverö
Udda och exklusivt boende på en ö i sjön Havern. Fantastisk arkitektur och intressant helhetstänk gör det här till något alldeles extra.

Björkuddens Hotel & Restaurang
Trevligt boende i sekelskifteshus alldeles intill Ångermanälven. Restaurangen öppen alla dagar i veckan.

Nätra Motell, Bjästa
Whoa! Klassiskt enplansmotell alldeles intill E4 vid infarten till Bjästa. En arkitektur och en boendeform som närmast är utrotningshotad. Passa på!

Lappudden, Nordingrå
Knutpunkt för äventyr och upplevelser i Nordingrå som dessutom erbjuder flera olika boenden. Allt från stugor till skogskoja till tipis och loftstuga vid vattnet.

Glamping Höga Kusten, Undrom och Köja
Bo i tält men sov på sköna sängar, upplev natur och bekvämlighet på samma gång. Verksamheten etablerades först i Undrom men finns nu även vid High Coast Whiskys destilleri Köja, Ångermanälven.

Bjärtrå B&B
Charmigt boende i Hjälta med fin utsikt och närhet till både badplats och High Coast Whisky.

Ultrå hästgård, Stigsjö, Härnösand
Lugnt och idylliskt boende mitt i kulturlandskapet väster om Härnösand. Nära till vatten och vandring. Självhushållsboende.

Lotsstugan, Härnösand
Litet konferensboende som sommartid blir superfint B&B vid vägs ände. Unikt läge på klipporna vid havet och bara en ­kilometer till Smitingens havsbad.

Trysunda vandrarhem
Stugor och vandrarhems­boende på lilla ön Trysunda, en riktig pärla i världsarvet som bjuder på fantastisk natur, vackra stränder och ett stort lugn. Båtar går från Köpmanholmen.

SKULESKOGENS PENSIONAT, Dal
Mitt i skogen, med tystnadens ljud som sällskap, finns pensionatet är som skapats av familjen Näslund och hyllats i både TV-program och tidningar. Nästan alltid fullbokat, vilket vi förstår fullt ut. Personliga rum med hög standard och möjlighet att beställa middagar tillagade i eget kök och i stor utsträckning på lokala råvaror.

BREDBYNS GÄSTGIVERI, Bredbyn
Anrik verksamhet som startade 1927 och numera drivs av eldsjälen Ann-Cathrin Zackrisson. Hotellet har 13 rum med 20 bäddar och ­restaurangen serverar både luncher och mackor.

ULVÖ HOTELL, Ulvön
Modernt skärgårdshotell med fina och personliga rum och en restaurang som erbjuder mat på lokala råvaror. Pool och direkt närhet till gatan som går genom hela det gamla fiskeläget.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp