Glass i stora lass

Bra fika är gott, och bra fika är det dessutom gott om i Höga Kusten under sommarmånaderna. Unna dig en av­stickare till klassiska konditorier eller helgöppna små pärlor.

Skogs-Hildas
Sundbrogatan 29, Ullånger
Hon har sopat hem en hel rad SM-guld med sitt mathantverk, rekommenderas av smakkonnässörernas bibel White Guide och kränger barkbröd till Italien. Du kommer också att älska Skogs-Hilda.

Virriga Bakverk
Carlsvikspiren, Alnön, Sundsvall
White Guide-belönade kaféet serverar lättare luncher och säljer mjukglass, men det är för det söta som gästerna vallfärdar till Carlsvikspiren. Fyndigt, välgjort och väldigt gott!

Café Charm
Rederigatan 40, Sundsvall
Charm har fem filialer i Sundsvall, men sommartid är ett nedslag vid vattnet alltid frestande, och då ligger Charm fint i Inre hamnen, alldeles intill Sundsvalls gästhamn. En glass eller en lunch på uteserveringen kanske?

Ulvöbyns Café & Bistro
Ulvö hamngata, Ulvöhamn
När man går på kafé och plötsligt känner det som att man är i någons hem så är det nästan alltid bra. Och så är det här. Personligt, trångt, roligt – och väldigt gott. Öppet från mitten av juni.

Bruksgodset, Flärke.
Jordbruk som blivit keramikverkstad, konferenslokal, kafé, och trevlig mötesplats. Varm och välkomnande stämning i kaféet som sommartid är öppet alla dagar.

CAFÉ UH
Lasarettsgatan 9, Örnsköldsvik
Klassiskt café och mötesplats i centrumnära läge. Det mesta legendariska inslaget på menyn, som nu också kan fås i flera olika varianter, är Pepparmackan. En thékaka med sallad och köttfärssås med pepparblandning från Afrika.

Café Petter
Storgatan 43
Roligt och mycket personligt kafé i äldre träbyggnad i centrala Sollefteå. Hembakt bröd, udda koppar och trevlig personal. Om du tycker att alla kaféer är likadana nuförtiden så knalla in här och njut!

Honungscaféet
Torrom 701, Noraström
Biodling med trevligt sommaröppet kafé med spännande hembakta skapelser där mycket utgår från just honung. Vacker trädgård med många perenner. Som regel helgöppet juli och halva augusti.

Stenstans café & bageri
Trädgårdsgatan 22, Sundsvall.
Klassiskt konditori med mycket att välja på. De matiga mackorna är formulär 1A, men det söta – i form av tårtor, bakelser, kakor och mycket annat – snackar man inte bort. Prova!

Bönhamns brygga, Bönhamn
Enklare mat och fika hittar du i fiskeläget Bönhamns gästhamn, ett stenkast från Högakustenleden. Bönhamn är en av Höga Kustens verkliga pärlor. Sommaröppet från 6 juni och framåt.

Tant Anci & Fröken Sara
Bankgatan 10, Sundsvall
Hemträvligt ställe med närproducerad, ekologisk och nyttig mat och ett rikt utbud av hembakt. Personlig inredning och bra service är plus också. Uppmärksammad i White Guide.

BRÖDBUTIKEN BAKFICKAN
Centraltorget 22, Ånge
Café med bakverk från Bageri Kringlan och enklare luncher. Allt bröd är bakat från grunden på bra råvaror.

NC Café & Lunchbar Kramfors
Café med bakverk, mackor och maträtter mitt på Limstagatan i Kramfors. Uteservering.

City Café
Kyrkogatan 18, Sundsvall
En riktig institution i Sundsvall med över 120 på nacken, och fortfarande ett av stans populäraste fikaställen. Liten men mycket hemtrevlig lokal och rejält fika.

Timrå Gårdsbutik,
Lilla Bandsjön 303
Fyra kilometer väster om Timrå ligger den här lilla pärlan som drivs av energiska ägare. Restaurang och kafé med hemlagat och hembakt. Dessutom heminredningsbutik och djurpensionat(!). Mysigt!

Wästerlunds Konditori
Betaniabacken 1, Lunde
K-märkt klassiker vid Sandöbrons södra fäste där interiören från 1950-talet förblivit orörd. En härlig tidsresa som ackompanjeras av både mat och klassiskt konditoriutbud. Öppet alla dagar sommartid.

Lundbergs bröd
Nygatan 35, Örnsköldsvik
Kafé med trevlig gammaldags inredning och bra, prisvärt fika. Här finns som namnet antyder bröd i alla former, från frukostfrallor och matiga mackor till kakor och bakelser.

DET GODA BRUKET
Centrumgatan 6, Matfors
Härbakat, kallar de det. Hembakt säger vi. På sommaren finns glassmenyer som är lika goda som snygga. Dessutom lite inredningartiklar till salu, i samma industriella stil som lokalen i övrigt.

Berg & Hjorts Glassbar
Medborgargatan 35, SUNDSVALL
Berg & Hjort glassbar erbjuder hundra procent hemgjord glass med förstklassiga råvaror. Mjölken kommer från kossor som ätit gräs i Sundsvall, ananasen är färsk, kokosen är riven från riktig kokosnöt. All sorbet är helt mjölkfri – vegansäker.

FÄRJAS BRYGGA
Unnviksvägen 6, Söråker (TIMRÅ)
Slå dig ner på verandan alldeles intill Tynderösundet och njut av fika eller en matbit och se båtarna glida förbi på nästan en armlängds avstånd. Färjas Brygga är en liten restaurang men med stor passion för färska råvaror i säsong.

Glassbaronen Ullånger
Glassparadis med uteservering, mitt i byn. Även våfflor, mackor och bakverk.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp