Fartygen som tar dig till havet

Från snabba rib-båtturer på någon timme till minikryssningar med middag och underhållning. Här i höga kusten finns många möjligheter att ta sig ut på havet, antingen bara en båttur eller ut till någon av alla öar.

Ådalen III
Höga Kusten är vackert och kanske gör sig kusten allra bäst från båt. Som en påminnelse om gamla tiders båttrafik på Ångermanälven tuffar Ådalen III runt under sommarmånaderna med Kramforsviken eller Skeppsbron i Härnösand som utgångspunkt. Kläm en skärgårdsbuffé medan du passerar under den mäktiga Högakustenbron! Ta en kopp kaffe i fiket medan du ser ut över Sandslåns gamla timmersortering! En–två avgångar per dag nästan alla dagar under högsäsong.

Älvturen
Korta eller långa turer på Ångermanälven för max tolv personer. Mat och dryck ombord men måste förbeställas. Specialiteten är turer till High Coast Distillery.

M/F Ulvön & M/F Minerva
Passagerarfartyg som kör reguljär trafik mellan Köpmanholmen och Ulvöhamn på Ulvön. Stopp på vägen på Strängöarna, Trysunda och Fjären, men antalet stopp per tur varierar. Restiden varierar mellan 45 minuter och 2 timmar, beroende på antalet stopp. Sommartidtabell från mitten av juni till mitten av augusti gör att trafiken ökar till sex–sju dagliga turer i vardera riktningen.

M/S Asta
Turer från Veåsand och Skuleberget Havscamping till både Mjältön och Ulvön. Särskilt rekommenderas kvällsturerna.

M/S Kusttrafik
Står för passagerartrafik till Ulvöhamn från hemmahamnen Ullånger, men plockar upp passagerare även i Docksta och Mjällomslandet och släpper av passagerare på samma ställen på vägen hem. M/S Kusttrafik gör en tur dagligen under sommarmånaderna. Restiden från Ullånger till Ulvöhamn är två timmar.


M/S Ronja
Sköter passagerartrafiken från de två gamla pittoreska fiskelägen Barsta respektive Bönhamn till naturreservatet Högbonden. Under högsäsong är det fyra dagliga turer måndag–söndag. Från mitten till slutet av augusti går den mellan Barsta och Högbonden två gånger dagligen vid behov och från början av september till början av oktober är det obligatorisk förhandsbokning dagen innan planlagd resa på en fredag, lördag eller söndag.

M/S Rånö
Erbjuder privata båtresor för mindre grupper. Det kan vara bröllop, utflykter eller en kundträff. Har hemmahamn i Ullånger, men kan hämta grupper i hamnar mellan Örnsköldsvik och Härnösand.

Sjötaxi Sundsvall
Har två aluminiumbåtar med plats för max sex passagerare per båt. Kör sjötaxi, turer, sjötransporter och diverse uppdrag.

Härnö Rib
Härnösandsföretag som erbjuder utflykter med snabb rib-båt. Kör chartrade turer och erbjuder färdiga upplevelsepaket.

All information ges med förbehåll för eventuella ändringar.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp