Merlo slott/Villa Merlo
Merlo slott/Villa Merlo

Trädgårdspicknick

Söker du vila och reflexion eller kanske en plats för inspiration? Trädgården kan fylla så många olika funktioner för oss. Passa på att titta in i några trädgårdar i sommar och ta med dig nya idéer och känslor hem. Grönt är skönt!

Merlo slott/Villa Merlo

Timrå

Fastigheten ägs av SCA och är inte öppen för visning.
Däremot är det fritt fram att gå runt i och njuta av den vackra trädgården som är anlagd i engelsk stil med lummig grönska
och böljande former.

Villa Fraxinus

Hyndtjärn, Ullånger

Visningsträdgård med över femtio år på nacken. En lummig och inspirerande trädgård med en mängd olika ”rum” och massor av genomtänkta detaljer. Inträde till trädgården. Trevlig trädgårdsrestaurang!

Vårsta trädgård

Härnösand

Besöks- och rehabiliteringsträdgård med inspiration från klosterträdgårdar. Här odlas många kryddväxter och ätliga växter och i växthuset finns växter som är typiska för medelhavsklimat, som fruktträd och olivträd. En plats där lugnet inträder. Handikappvänligt. Öppen från 25/6.

Söråkers herrgård

Söråker

En gång fanns här en fullskalig herrgårdspark. Under 1930-talet förvandlades herrgården och dess ägor till en trädgårdsskola med stora odlingar. Ett påtagligt minne från den tiden är det arboretum med över femtio mer eller mindre exotiska träd och buskar som finns i parken.

Gamla prästgården, Murberget

Härnösand

Viksjö gamla prästgård är en del av friluftsmuseet på Murberget Länsmuseet Västernorrland. Runt prästgården har en tidstypisk trädgård med kryddväxter och klassiska perenner byggts upp. Liten och trevlig picknickträdgård.

Nordviksskolan

Nordvik

Naturbruksgymnasiet i Höga kusten är en plats där det prunkar i växthus och rabatter. En lantlig idyll med stort växthus och flera mindre trädgårdar och kafé. Strosa runt på egen hand och handla sedan med dig trädgårdsprylar hem!

Farm Backsjön

Backsjön, Sollefteå

Masseffekten av många blommor på ett och samma ställe är mäktig. Och är det tulpaner så blir det extra maffigt. Missa inte tulpanfestivalen 26/5–16/6!

Kvarnå trädgård

Kvarnå, Junsele

Ekologisk odling med gårdsbutik, bageri och kafé som håller på att bygga upp en besöksträdgård med fokus på ätbart: bärbuskar, fruktträd och kryddväxter. Rabarberfestival 16/6!

Nebulosa Gård

Sundsbruk

Inspirationsträdgård där konst och växtlighet samverkar. Möjlighet att köpa växter och tjänster kring trädgårdsplanering. Gårdsbutik och kafé finns också.

Villa Fraxinus
Söråkers Herrgård

7 svar på “Trädgårdspicknick

  1. F*ckin¦ amazing things here. I am very glad to peer your post. Thank you a lot and i am looking forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

  2. Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look it over.
    I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!
    Fantastic blog and wonderful design and style.

    Look into my website; content hosting

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp