Trädgårdspicknick

Visst är det härligt att ta en paus i en prunkande trädgård? Grönt är ju så skönt! Oavsett om du söker skuggan under en lönn, en avskild plats för återhämtning och reflexion eller kanske inspiration, så finns det pärlor att ty sig till i Västernorrland.

Café Smakrummet
Norra berget Sundsvall
Café med trevlig miljö mitt i Norra Stadsbergets prunkande natur. Här kan du äta och fika. Vår specialité är smörgåsar gjorda på Svenska, lokala och småskaliga råvaror. Du kan också köpa Sundsvalls egna Drakglass.

Katrinelunds Trädgård & Café
Sundsvall
Privatägd inspirationsträdgård som har öppet torsdag–söndag hela sommaren. Perenner och klippta häckar samsas med uppvuxna träd till en skön helhet. Passa på att ta en fika i det fräscha kaféet och handla växter eller trädgårdsrelaterade prylar i butiken.

Söråkers herrgård
Söråker
En gång fanns här en fullskalig herrgårdspark. Under 1930-talet förvandlades herrgården och dess ägor till en trädgårdsskola med stora odlingar. Ett påtagligt minne från den tiden är det arboretum med över femtio mer eller mindre exotiska träd och buskar som finns i parken.

Gamla prästgården
Murberget, Härnösand
Viksjö gamla prästgård är en del av friluftsmuseet på Murberget Länsmuseet Västernorrland. Runt prästgården har en tidstypisk trädgård med kryddväxter och klassiska perenner byggts upp. Trädgårdsodlareföreningen är på plats och berättar tisdagseftermiddagar i juli.

Street Moves
Skeppsbron, Härnösand
Långbord och bänkar med växter i samklang med havet. Härnösands kommun har utvecklat en framtida mötesplats i samarbete med ArkDes och designteamet Office. Köp med dig fika och sitt och njut. Mellan Ådalen III och Sams Restaurang.

Nebulosa Gård
Sundsbruk
En kreativ mötesplats och visningsträdgård i Sundsbruk, skapad av Susanne Arnfridsson, konstnär och trädgårdsdesigner. Butik, trädgårdsupplevelse, konst och sommarkafé – här får du allt i samma paket!

Kvarnå trädgård
Kvarnå, Junsele
Besöksträdgård i närheten av Junsele med mycket ätbara grejer. Kaféet och gårdsbutiken fylls med egenodlade råvaror och diverse mathantverk. Här hittar du mycket fint och gott, men kan också koppla av med exempelvis fotbollsgolf.

Wästergårdens trädgårdscafé
Baggböle, Liden
Här frodas hundratals växter – allt från fruktträd, bär, grönsaker och buskar, till perenner och ettåringar. Under sommaren håller det gamla 1700-talshuset intill trädgården öppet för allmänheten. Köp en fikakorg med kaffe med hembakt och hitta din favoritplats i det gröna!

Monica´s Cottage Garden
Salsåker, Nordingrå
Trädgårdsdesignern/trädgårdsmästarens egen visningsträdgård i naturstil i hjärtat av Höga kusten. Mjuka linjer och frodiga växter i en trädgård som rymmer allt från perenner till aprikos- och persikoträd. Försäljning av växter och redskap. Oftast öppet söndagar, och ibland även fler dagar.

Vårsta trädgård
Härnösand
Besöks- och rehabiliteringsträdgård med inspiration från klosterträdgårdar. Här odlas många kryddväxter och ätliga växter och i växthuset finns växter som är typiska för medelhavsklimat, som fruktträd och olivträd. En plats där lugnet inträder. Handikappvänligt.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp