Folkan
Folkan

Cityguide – Sinnenas vägar

Sinnenas blå väg från E4 och två mil ut till Åstöns spets är härlig sommartripp med loppisar, konsthantverk och kaféer. Levande landsbygd och saltstänkt kustdröm i samma paket!

KÄNDISAR från trakten Johan Carl Kempe

Boende

Skeppshamn
Hyr en gammal fiskarestuga och bo mitt i lugnet. Alla stugor har namn efter fiskare som en gång levt här. Vill du bo i Pär-Lars Petters stuga?

Söråkers Herrgård,
Rigstavägen 15, Söråker

Träpatronbostaden som blev modernt hotell. Bra boende och fin restaurang som nyöppnar under sommaren. Här finns även en fantastisk herrgårdspark anlagd på 1800-talet med ovanliga, exotiska träd och växter. En grön oas!

Shopping

Gamla Affärens butik, Västerrå
Grusvägskrogen utökar försiktigt sin butiksverksamhet. Oljor och balsamvinäger ska under sommaren få sällskap av lokala och regionala produkter med bra kvalitet.

Fint & Antikt, Centrumvägen 73, Söråker
Loppis och gårdsbutik i fint äldre trähus. Gammalt kombinerat med nytt i stor bredd – från porslin till textilier och möbler.

Mat & dryck

Skeppshamns Café
I härlig skärgårdsmiljö i naturreservatet längst ut på Åstön ligger Skeppshamn. Serveringen nysatsar och erbjuder hela spannet från kaffekopp till goda middagen.

Porter Caféet, Åstön
En riktig institution i kustbandet, lika oföränderlig – och härlig – som klipphällarna på Åstön. Stekt strömming, Toast Skagen och räkfrossa till folket!

Färjas Veranda,
Unnviksvägen 6, Tynderö
Drömläge vid Tynderösundet, kombinerat med bra mat och dito stämning gör Färjas till stället man alltid återvända till.

Se & göra

Åstöns naturreservat
Kargt och sparsamt bebyggt kustlandskap kombineras med vackra stigar genom gammal skog med hängande lavar. Här finns ett rikt fågelliv och lyssnar du kan du höra hackspetten i en tall nära dig. Fiskeläget Skeppshamn grundlades på 1700-talet och är en verklig pärla. Missa inte nyrenoverade Fiskarmuséet.

Holmö kajak, Holmö
Kuststräckan är fantastisk vacker men inte helt enkel att nå med bil. Varför inte prova havskajak? Hyr här och lägg ut vid Holmö brygga!

Bad
Tynderö och Åstön är badland! Leta upp din egen favoritplats, eller ta några säkra kort som små badvikarna Åkeröviken, Lilla Sandviken eller Koviken på Åstön eller uppskattade Oxviken på fastlandssidan.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp