Toppnöjen

Friluftsaktiviteter finns i överflöd i Höga kusten. Men på tre berg är något av epicentrum för äventyr i det fria. Ta en löptur i skogen eller utmana din höjdskräck uppe bland trädkronorna! Följ klätterleden mot toppen eller hitta lugnet under en meditativ vandring!

SÖDRA BERGET, SUNDSVALL

Löpning
Träna som stjärnorna! På Södra berget finns en synnerligen komplett uppsättning löpspår av olika längd och på olika nivå. 1–15 kilometer, motion till elit.

Rullskidor
Asfalterad rullskidbana på totalt 3,7 kilometer där cirka 2 kilometer är en rundbana. Banan sopas 1–2 i veckan ren från barr och grus.

Discgolf
Lättillgänglig discgolfbana som passar alla oavsett förkunskaper. Hela banan tar cirka två timmar att avverka. Utrustning går att låna/hyra.

Äventyrstigar
Björnstigen, Naturstigen och Tarzanstigen är alla omkring en kilometer långa och innehåller äventyr, utmaningar och information. Spännande för alla barn!

Klättring
Högt & Lågt klätterpark bjuder på 5 banor i olika svårighetsgrad och på olika höjd. Totalt 62 hinder och 6 ziplines lockar bland bland stammarna.

MTB-cykling
Två väl markerade MTB-leder finns på Södra berget med start där vägen börjar klättra uppåt på allvar. Banorna är 2,3 respektive 3,2 kilometer långa.

Downhillcykling
Södra bergets alpinanläggning förvandlas sommartid till Södra Berget Bike Park. Med en längd på 650 meter och en fallhöjd på 142 meter i huvudbacken erbjuder berget en klart godkänd adrenalinupplevelse.

Vandring
Vandra längs löpspåren eller utforska det stigrika terrängen på egen hand. Vill du gå längre startar den cirka 50 kilometer långa Mittnordenleden här och fortsätter västerut inåt landet.

HittaUt-orientering
Friluftsområdet ingår i årets HittaUt-orientering i Sundsvall. På berget finns flera checkpoints utplacerade.
Ladda ner kartan och börja leta!

Övrigt
Närheten till stora Hotell Södra berget gör att det förutom full service med boende och mat erbjuds aktiviteter som bowling, Prison Island och laserhall i området.

SKULEBERGET DOCKSTA

  • Klättring
  • Vandring
  • Traillöpning

HALLSTABERGET SOLLEFTEÅ

  • Löpning
  • Vandring
  • Rullskidor
  • MTB-cykling

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp