Bland bullar och bröd

Bra fika är gott, och bra fika är det dessutom gott om i Höga Kusten under sommarmånaderna. Unna dig en avstickare till klassiska konditorier eller helgöppna små pärlor.

FÄRJAS BRYGGA

Unnviksvägen 6, Söråker (TIMRÅ)

Slå dig ner på verandan alldeles intill Tynderösundet och njut av fika eller en matbit och se båtarna glida förbi på nästan en armlängds avstånd. Färjas Brygga är en liten restaurang men med stor passion för färska råvaror i säsong.

Skogs-Hildas

Sundbrogatan 29, Ullånger

Hon har sopat hem en hel rad SM-guld med sitt mathantverk, rekommenderas av smakkonnässörernas bibel White Guide och kränger barkbröd till Italien. Du kommer också att älska Skogs-Hilda.

Virriga Bakverk

Carlsvikspiren, Alnön, Sundsvall

White Guide-belönade kaféet serverar lättare luncher och säljer mjukglass, men det är för det söta som gästerna vallfärdar till Carlsvikspiren. Fyndigt, välgjort och väldigt gott!

City Café

Kyrkogatan 18, Sundsvall

En riktig institution i Sundsvall med över 120 på nacken, och fortfarande ett av stans populäraste fikaställen. Liten men mycket hemtrevlig lokal och rejält fika.

Café Charm

Rederigatan 40, Sundsvall

Charm har fem filialer i Sundsvall, men sommartid är ett nedslag vid vattnet alltid frestande, och då ligger Charm fint i Inre hamnen, alldeles intill Sundsvalls gästhamn. En glass eller en lunch på uteserveringen kanske?

Tullportens konditori

Storgatan 10, Härnösand

Självklar mötesplats i Härnösand sedan 1940. Allt från smörgåsar och lättare lunchrätter till klassiska konditoriskapelser. Inredningen är raka motsatsen till vitt och avskalat.

Märta och chokladbiten

Sjögatan 1 N, Örnsköldsvik

Riktigt fina, handgjorda bakverk tillverkade på ekologiska produkter. Butik och kafé håller bara öppet 2–3 dagar i veckan så håll koll!

Wirströms Konditori & Café

Nybrogatan 1, Härnösand

Mackor, lunch och klassiskt fikabröd längs paradgatan. Dessutom ofta udda inslag som neonfärgade macarons, baklava och spexiga bakelser.

Ulvöbyns Café & Bistro

Ulvö hamngata, Ulvöhamn

När man går på kafé och plötsligt känner det som att man är i någons hem så är det nästan alltid bra. Och så är det här. Personligt, trångt, roligt – och väldigt gott. Öppet från mitten av juni.

Bruksgodset

Flärke

Jordbruk som blivit keramikverkstad, konferenslokal, kafé, och trevlig mötesplats. Varm och välkomnande stämning i kaféet som sommartid är öppet alla dagar.

Minnenas café

Västra Edebovägen 28, Viskan

Sommarkafé som håller öppet fredag–söndag hela sommaren. Mat och fikabröd lagat med kärlek, och här finns även gårdsbutik och loppis.

Café Petter

Storgatan 43

Roligt och mycket personligt kafé i äldre träbyggnad i centrala Sollefteå. Hembakt bröd, udda koppar och trevlig personal. Om du tycker att alla kaféer är likadana nuförtiden så knalla in här och njut!

Honungscaféet

Torrom 701, Noraström

Biodling med trevligt sommaröppet kafé med spännande hembakta skapelser där mycket utgår från just honung. Vacker trädgård med många perenner. Som regel helgöppet juli och halva augusti.

Stenstans café & bageri

Trädgårdsgatan 22, Sundsvall.

Klassiskt konditori med mycket att välja på. De matiga mackorna är formulär 1A, men det söta – i form av tårtor, bakelser, kakor och mycket annat – snackar man inte bort. Prova!

Bönhamns brygga

Bönhamn

Enklare mat och fika hittar du i fiskeläget Bönhamns gästhamn, ett stenkast från Högakustenleden. Bönhamn är en av Höga kustens verkliga pärlor. Sommaröppet från 6 juni och framåt.

Tant Anci & Fröken Sara

Bankgatan 10, Sundsvall

Hemträvligt ställe med närproducerad, ekologisk och nyttig mat och ett rikt utbud av hembakt. Personlig inredning och bra service är plus också. Uppmärksammad i White Guide.

Timrå Gårdsbutik

Lilla Bandsjön 303

Fyra kilometer väster om Timrå ligger den här lilla pärlan som drivs av energiska ägare. Restaurang och kafé med hemlagat och hembakt. Dessutom heminredningsbutik och djurpensionat(!). Mysigt!

Wästerlunds Konditori

Betaniabacken 1, Lunde

K-märkt klassiker vid Sandöbrons södra fäste där interiören från 1950-talet förblivit orörd. En härlig tidsresa som ackompanjeras av både mat och klassiskt konditoriutbud. Öppet alla dagar sommartid.

Lundbergs bröd

Nygatan 35, Örnsköldsvik

Kafé med trevlig gammaldags inredning och bra, prisvärt fika. Här finns som namnet antyder bröd i alla former, från frukostfrallor och matiga mackor till kakor och bakelser.

DET GODA BRUKET,

Centrumgatan 6, Matfors

Härbakat, kallar de det. Hembakt säger vi. På sommaren finns glassmenyer som är lika goda som snygga. Dessutom lite inredningartiklar till salu, i samma industriella stil som lokalen i övrigt.

Berg&Hjorts Glassbar

Medborgargatan 35,SUNDSVALL

Berg & Hjort glassbar erbjuder hundra procent hemgjord glass med förstklassiga råvaror. Mjölken kommer från kossor som ätit gräs i Sundsvall, ananasen är färsk, kokosen är riven från riktig kokosnöt. All sorbet är helt mjölkfri – vegansäker. Nyrenoverat säsongen 2019!

5 svar på “Bland bullar och bröd

 1. Good day! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
  My blog covers a lot of the same subjects as yours and I think
  we could greatly benefit from each other.
  If you’re interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

  My page; website hosting companies

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp